Jandarmii din cadrul patrulei de intervenție Urziceni, au fost sesizați miercuri 05 aprilie, în jurul orei 13.30, despre faptul că un bărbat comercializează pește pe raza comunei Manasia, direct dintr-o mașină.

Jandarmii au intervenit conform sesizării și au identificat bărbatul care vindea direct dintr-o autodubă, pește din speciile “caras”, “crap novac” și “crap românesc”.

În timpul verificărilor acesta a declarat că achiziționase peștele cu prețuri cuprinse între 6-12 lei, de la o pescărie din București și îl comercializa cu prețuri între 8-14 lei.

Jandarmii i-au întocmit bărbatului de 41 de ani din comuna Alexeni, județul Ialomița, actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută de art. 64, din O.G.23/2008, modificată prin Legea 187/2012, iar cantitatea de aproximativ 80 kg pește a fost predată la Direcţia Sanitar Veterinară – circumscripția Urziceni, unde s-a dispus confiscarea şi denaturarea întregii cantităţi.

Jandarmeria sfătuiește consumatorii produselor din pește, să le achiziționeze numai din centre autorizate și verificate igienico-sanitar.
Recomandăm cetăţenilor să apeleze Jandarmeria la numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.

Jandarmii sunt prezenţi la datorie, oferind siguranţă şi încredere.


 

 
NEWS MAGAZINE

ziare
ziare.org