Vineri, 27 ianuarie, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Ialomiţa, a avut loc o conferinţă de presă cu tema: ”Raport privind starea drumurilor din judeţ, după avertizările meteorologice de Cod Portocaliu şi Galben”. Alături de prefectul Petru-Mădălin Teculescu, au participat inspectorii şefi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, iorel Ştefu, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” Ialomiţa, Constantin Nae, inspectorul şef adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Ialomiţa, Mihailuc Ionel, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Ialomiţa, Luminiţa Barcari, subprefectul Gigi Petre, reprezentantul SDN Slobozia, Liviu Cătălin, directorul Drumuri şi Poduri Ialomiţa, Ştefan Ghibanu, dar şi managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa, Radu Paros.

Pe parcursul conferinţei am putut afla că vineri, 27 ianuarie,  mai erau încă 14 localităţi izolate, trei autoturisme blocate în trafic, 211 persoane adăpostite şi cazate în şcoli sau primării, majoritatea în municipiul Urziceni şi comuna Sineşti, iar în 34 de unităţi de învăţământ cursurile sunt suspendate.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, 14 drumuri judeţene au fost deschise traficului rutier, pe alte 3 se acţionează încă, iar 9 sunt blocate din cauza zăpezii abundente, directorul de la Drumuri şi Poduri, Ştefan Ghibanu, susţinând că până sâmbătă la prânz toate drumurile judeţene vor fi circulabile.

Au fost deschise traficului drumurile  Brazii-Maia (DJ 101B),  Fierbinti-Maia (DJ 101U); Maia-Adancata-DN 1D (DJ 101B); Adancata -Patru Frati (DJ 201A); Slobozia-Suditi-Tandarei (DJ 201); Cocora-Reviga (DJ 102H); Reviga- Crunti (DJ 306 A); Tandarei-Movila – Fetesti (DJ 212); Bucu-Gh.Lazar (DJ 213A);Cazanesti-Cocora (DJ 203E); Movilita-Dridu ; Movilita-Dragoesti (DJ 302); Cosereni-Axintele (DJ 201); Manasia-Garbovi-limita jud. Buzau(DJ 203B); Axintele- Horia (DJ 313); DN 2A- Gh. Doja (DJ 306B); DN 2- Moldoveni (DJ 201A), iar pe Slobozia-Albesti-Borduselu (DJ 201); Hagiesti-Lilieci (DJ 402) şi Colelia-Grindu-Garbovi (DJ 402) se lucrează.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, Viorel Ştefu, susţine că a fost o perioadă destul de grea pentru forţele Ministerului de Interne, care au acţionat pe toate căile de comunicaţii, în toate localităţile, toţi poliţiştii din mediul rural fiind la serviciu, ca de altfel şi cei de la secţiile de poliţie, iar prin rotaţie şi cei din mediul urban.

„Prioritatea noastră a fost de scoatere a cetăţenilor din zăpadă, să oferim un adăpost, pe parcursul zilei de joi având două direcţii principale de acţiune în zonele unde am avut oameni înzăpeziţi,  la Urziceni- Sineşti, cea mai mare problemă fiind la Moviliţa. S-a reuşit ca împreună cu jandarmii şi ISU să deblocăm toate maşinile de acolo şi să le aducem la Urziceni, limitând pericolul în care se aflau acei cetăţeni. Au fost salvate în această perioadă 295 persoane din autovehicule. Am avut o problemă şi cu spaţiile de cazare, dar am rezolvat până la urmă, fiind cazaţi în mai multe părţi. Noi am fost prinşi la mijloc, judeţul Ialomiţa a fost prins la mijloc, toate căile de comunicaţii fiind închise şi din cauza problemelor din alte judeţe”, a afirmat şeful IPJ Ialomiţa.

Potrivit acestuia, pe DN2A Slobozia-Urziceni activitatea de deblocare a drumului este aproape finalizată, spre Călăraşi se circulă de la Slobozia, iar spre Padina (Buzău) în judeţul Ialomiţa se circulă în condiţii de iarnă, dar până la Tovărăşia, pentru că Buzăul nu a finalizat lucrările. De asemenea, spre Brăila pe raza judeţului nostru se circulă, Brăila solicitând însă restricţii de tonaj.

Pe parcursul zilei de vineri au necesitat asistenţă medicală de urgenţă o persoană gravidă la Cocora, două persoane care necesitau dializă la Bărcăneşti, Ambulanţa având în această perioadă 60 de solicitări de deplasare în diverse localităţi.

De asemenea, a fost solicitat elicopterul SMURD pentru o femeie de 44 de ani, din Jilavele, cu hemoragie internă, care se afla la Spitalul Urziceni.

Prefectul judeţului, Mădălin Teculescu, a solicitat comitetelor locale de urgenţă să ia măsuri de protejare a persoanelor fără adăpost, având în vedere faptul că în următoarea perioadă se anunţă temperaturi scăzute, de până la minus 20 de grade. Totodată, primăriile au fost anunţate să ia măsuri de încălzire a unităţilor şcolare şi pe timpul nopţii pentru ca dimineaţa, la începerea cursurilor, clasele să fie încălzite.

În plus, a solicitat MAI şi Agenţiei Naţionale a Rezervelor de Stat alocarea unor cantităţi de apă, conserve, motorină şi benzină pentru Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă care au dat din rezerva lor persoanelor blocate, mai ales în zona Urziceni.

Pentru anumite disfuncţionalităţi întâlnite în acţiunile de deszăpezire, prefectul susţine că va solicita o analiză, având în vedere că foarte multe utilaje nu au făcut faţă solicitărilor, punând această situaţie pe seama lipsei de experienţă a şoferilor dar şi pe vechimea utilajelor.

  
  

Hello! :) Hei! Susţine ziarul Obiectiv Ialomiţa pe Facebook apăsând butonul Like de mai jos. Mulţumesc mult de tot! :)
 
 

Adaugă un comentariu pe site


Artele vizuale se mută la Vama Veche: Vama Sub Lumini de Oscar
Trasee turistice reabilitate in Masivul Ciucaş
Slobozia: Ce ziceți, purta chiloței?
Legendele Parcului Național Retezat
Ambulanța electorală
Italiano vero. Vreau respect
The X-Files: Cercuri misterioase pe un teren din Ghimpați, Ialomița
Lună ciudată pe cerul Sloboziei. VIDEO
Slobozia: nɔsǝqɯnɹod uɐıɹdıɔ ɐpɐɹʇs
Râul Ialomița
Lacul Rodeanu, promovat de elevi ai Școlii gimnaziale din Coșereni. ,,Şcoli pentru un viitor verde’’
Fosilă vie, descoperită la Slobozia!
Viața unei gropi
Prostituția este în floare pe drumurile din Ialomița.
Slobozia. Recunoașteți zona?
Rățuște pe tobogan
10 motive pentru care merită să conservăm Delta Dunării
Cu oile prin Slobozia. VIDEO
O mică fantomă a apărut pe ușa unui garaj din Slobozia
Test de cultură generală
Scapă de stres cu ajutorul mobilului! Vezi ce metodă folosește un angajat al Prefecturii Ialomița
Trebuie să vezi unde doarme :)
Unica mașină de cust din lume se află în Amara
Cum arătau Google, Facebook sau Yahoo, acum mulți ani
Primarul din Maia se distrează maxim. Vezi video!
O pisică tristă
Excursie în Insulele Galapagos
Eclipsă de lună prin penumbră – octombrie 2013. Foto & Video
Câinele pisică
A luat Bacul. Yeeesss!! :)

Ialomița: O autoutilitară ce transporta metanol a luat foc pe DN2

Informatii Utile 22/07/2014
O autoutilitară ce transporta 2.400 l de metanol a fost cuprinsă de flăcări noaptea trecută, pe DN2, în dreptul KM 61. La faţa locului s-au deplasat...

Țăndărei: Percheziții la persoane bănuite de trafic de minori și spălare de bani

Lege si Ordine 22/07/2014
Trei persoane bănuite de trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat au fost ridicate şi conduse la audieri,...

Trei accidente rutiere s-au produs în acest sfârşit de săptămână

Evenimente rutiere 21/07/2014
Trei accidente rutiere s-au produs în acest sfârşit de săptămână, 18 -20 iulie, în urma cărora a rezultat  vătămarea corporală a trei  persoane.  Primul...

Scandalul de la Centrul de Transfuzii Slobozia se extinde: Directoarea adjunctă a INHT, sub control judiciar.

La data de 21.07.2014 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de...

Locuri de muncă în Germania

S.C AMA MODIANE SRL, CU SEDIUL ÎN TIMIȘOARA, ANGAJEAZĂ PENTRU MUNCĂ ÎN GERMANIA PERSONAL CU EXPERIENȚĂ ÎN TRANȘARE VITĂ ȘI PORC. SE OFERĂ SALARIU...

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, în vizită la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia

Locale Ialomita 17/07/2014
Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, s-a aflat joi, la Slobozia, într-o vizită de informare și documentare la Spitalul Județean de Urgență,...

Ialomița: Prinși în flagrant. Au primit mită pentru promovarea unor cursanți

Lege si Ordine 17/07/2014
Două persoane au fost surprinse în flagrant imediat după ce ar fi primit bani pentru promovarea mai multor cursanţi la un examen. În această după...